УСТАШКИ ПОЗИВ ПРАВОСЛАВЦИМА ДА СЕ ПРИКЉУЧЕ СС „(ХАНЏАР) ДИВИЗИЈИ“

27497241_10211631624132766_353860307_n.jpg
Подели:

 

„Већ су се бројни МУСЛИМАНИ и КАТОЛИЦИ јавили у СС-дивизију.

Сада је ред на вама, ПРАВОСЛАВЦИ, да се покажете јесте ли добри Бошњаци, јесте ли за ред и мир, за очување својих кућа и својих живота од свих непријатеља!

На страни најбоље војске свиета бит ћете сви ви онда борци за ВАШ НАРОД, ВАШУ ВЈЕРУ И ЗА ВАШУ ЛИЈЕПУ БОСАНСКУ ДОМОВИНУ!

Јер наша добровољачка СС-дивизија са постројбама редарства и оружничтва бит ће постројена на завичајном тлу и остат ће у Босни! Ви ћете добити најбоље оружје, најбољу храну и најбољу опрему као и достатну плаћу! ВАШЕ ОБИТЕЉИ БИТ ЋЕ ИЗДАШНО ПОДПОМОГНУТЕ ТАКО, ДА СЕ ВИ НЕЋЕТЕ ВИШЕ ЗА ЊИХ ТРЕБАТИ БРИНУТИ!

Покажите дакле вашу спремност за очување ваших живота, својих обитељи и свога завичаја и јавите се одмах у СС-дивизију! Борите се с нама за мир и сигурност Ваше домовине и за сретну будућност ваше дјеце! Борите се с нама против бољшевизма, који све уништава, који је и вашој домовини нанио безпримјерну штету!

Живила наша драга Босанска домовина и њени јуначки синови, који ће потући непријатеља домовине и који ће му сва његова одвратна зличиначка и срамна дјела вратити двоструко и троструко!

Пријаве се примају код сваке котарске области и обћине!

Јавите се још данас!“

 

„Усташка пропаганда (1941-19145)“ Музеј Републике Српске, Бањалука 2017.

Донирајте или се рекламирајте на „Срби у Босни и Херцеговини кроз епохе и судбине“ једином сајту на свијету који описује живот нашег народа на просторима БиХ од насељавања Срба у 7. вијеку до одбрамбено-отаџбинског рата а кроз призме политичке, културне и духовне историје.
Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top